Руският президент Владимир Путин пристигна вчера на шоуто "Сянката на Вавилон", организирано от рокерския клуб "Нощни вълци" край Севастопол, облечен с черно кожено яке и зад волана на легендарния мотоциклет "Урал", съобщиха руските медии.

Вижте снимки

В коша на мотора на държавния глава се возеше лидерът на Крим Сергей Аксьонов, а зад гърба на Путин бе временният губернатор на Севастопол Михаил Развожаев. На "Урал"-а се развяваше и руското знаме. 

В компанията на лидера на "Нощните вълци" Александър "Хирурга" Залдостанов, Владимир Путин се качи на сцената и се обърна към участниците в шоуто.

Снимка: БТА/АР

"Много се радвам да ви видя и ми е много приятно, че продължавате една традиция, започнала преди десет години. Поздравявам си и ви желая всичко най-добро", заяви руският президент.

Снимка: БТА/АР

Путин отбеляза, че подобни мероприятия обединяват любителите на моторите, но и всички, които обичат Русия. Той похвали участниците в шоуто за това, че дават личен пример на младежите как трябва да се отнасят към родината си.

Хирурга пък подари на държавния глава плетена рокерска шапка.

Снимка: БТА/АР

Днес в програмата на "Сянката на Вавилон" е предвидено мащабно шоу с множество музика, каскади и пироефекти. Мероприятието ще завърши с концерт.

Шоуто "Нощните вълци" винаги има патриотична тема. Когато подготвят събития, мотористите вземат за теми моменти от съветската и руската история, обикновено свързани с важни военни победи.

Кулминацията ще бъде концерт с участието на пианиста, народния артист на Русия Юрий Розум, а също и Григорий Лепс, Държавния симфоничен оркестър на Севастопол, балетната група на Ансамбъла за песни и танци на Черноморския флот, както и известните рок изпълнители от групите "Пилот" и "Кипелов".

"Нощни вълци" е първият рокерски клуб в СССР и Русия, основан през 1989 г. в Москва. Той поддържа тесни връзки с властта в Кремъл.