Руското външно министерство съобщи, че Москва забранява на осем бивши и настоящи висши американски служители да влизат в Русия, съобщи Ройтерс.

Русия забрани влизането в страната на бившия съветник на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън, съобщиха агенциите и бившият директор на ЦРУ Джеймс Улси.

Сред американските висши служители, на които Русия забрани да влизат в страната, са главният прокурор Мерик Гарланд и министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас.

Сред лицата, на които е забранено влизането в Русия, са директорът на ФБР Кристофър Рей и директорката на Националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс,  директорът на Американския съвет за вътрешна политика Сюзън Райс и директорът на Федералното бюро на затворите Майкъл Карвахал.

Според руското външно министерство американските представители са "участвали в изграждането на антируската линия", следвана в американската политика. Дипломатическото ведомство подчертава, че решението да публикува имената на лицата, включени в списъка със санкции, които обикновено се пазят в тайна, е взето поради "безпрецедентния" характер на провокираните от Вашингтон усложнения в руско-американските отношения.