След като по-рано днес руски официални източници заявиха, че противовъздушната отбрана на Сирия и руските ВВС ще свалят ракети, изстреляни от САЩ, Доналд Тръмп реагира остро.

В Туитър той написа: Русия се закани да сваля всяка ракета, изстреляна по Сирия. Бъди готова, Русия, защото нашите ракети ще полетят - нови "умни", първокласни. Не трябва да си партньор с Животното-душегубец, който трови собствения си народ с газ и получава удоволствие от това.

В Москва вече са убедени, че решението да бъде ударен Башар Асад и неговите войски вече е взето. В момента протичат действия за разгръщане на военните сили на САЩ в района и се уточнява кой ще нанася ударите, каза пред руска телевизия военният експерт Михаил Ходаренок. Най-вероятно всички водещи западни държави ще участват - САЩ, Франция, Великобритания и Израел.

Час след първия туит Доналд Тръмп смекчи тона, като предложи в социалната мрежа да помогне за укрепване на икономиката на Русия.

"Нашите отношения с Русия сега са по-лоши от когато и да било, включително през Студената война. Няма причина за това. Русия има нужда да й помогнем за икономиката, което ще стане много лесно, а ние имаме нужда всички държави да работят заедно. Да спрем надпреварата във въоръжаването?", написа Тръмп.