Четирима румънци от западния окръг Арад са под медицинско наблюдение, след като са били част от група артисти, изнесли концерт в китайския град Ухан, съобщава БТА, позовавайки се на публикация във в. "Ромъния либера". Двама от тях са служители на Държавната филхармония в Арад, където ръководството е предприело специални мерки. Те живеят в градовете Тимишоара и Решица, посочва "Ромъния либера", като се позовава на местната медия Реалитатя - Арад.

Въпреки че нямат симптоми на заболяване, двамата артисти са поставени под карантина от съображения за сигурност.

Други двама - пенсионер, който живее в Тимишоара и в Арад, и преподавател от лицей по изкуствата в Арад, също са в полезрението на лекарите.

На тези четирима души е препоръчано да не излизат от домовете си и да не контактуват с други хора в продължение на 14 дни. Опасенията са, че ако са заразени, те може да пренесат вируса и да разболеят други хора, пише "Ромъния либера".

Двайсет и шест са вече починалите в Китай от новия коронавирус (2019-nCoV), предадоха световните агенции, като се позоваха на данни на властите. Броят на заразените в страната е достигнал 849.