Родителите на загиналия при катастрофа британски тийнейджър Хари Дън отказаха да се срещнат в Белия дом с американката, причинила произшествието, съобщи Би Би Си.

42-годишната американка Ан Сакулас се върна в САЩ няколко дни след пътната катастрофа, в която загина 19-годишният Хари Дън, който по време на пътния инцидент е карал мотоциклет. Според някои съобщения съпругът й е служител на американското разузнаване, който работи в британска военновъздушна база в Нортхамптън.

Катастрофата е станала именно край военната база на 27 август.

Сакулас беше разпитана от британската полиция, но след това се прибра в САЩ, твърдейки, че като съпруга на служител на американското разузнаване има дипломатически имунитет. Това нейно твърдение сега се оспорва, отбелязва Би Би Си.

Родителите на Хари се срещнаха с президента на САЩ Доналд Тръмп в Белия дом и той разкри, че Сакулас е в съседна стая. Шарлот Чарлз и Тим Дън обаче отказаха да се срещнат с нея и казаха, че се чувстват малко притиснати от това предложение и не смятат, че обстоятелствата са подходящи. Те казаха, че са искали да се срещнат със Сакулас във Великобритания.

Тръмп проявил съчувствие към тях, но не се съгласил, че Ан Сакулас трябва да се върне във Великобритания, казаха родителите на Хари. Съветникът за националната сигурност на президента Робърт О'Брайън е казал на срещата, че Сакулас "никога няма да се върне" във Великобритания. 

Семейният говорител Рад Сийгър определи срещата в Белия дом като "абсолютно необичайна", "безпрецедентна".

След срещата в Белия дом Шарлот Чарлз заяви: "Когато (президентът Тръмп) държеше ръката ми, я стиснах доста здраво, бях честна с него и просто казах...", ако беше вашият син, бихте постъпили като нас". "Той всъщност стисна ръката ми малко по-здраво и каза" да. И добави, че ще се опита да погледне на това от друг ъгъл. "Мога само да се надявам, че той беше достатъчно искрен, за да помисли да направи това за нас", каза майката на загиналия Хари.