Гръцките власти разследват информация за организиране на "игри на смъртта" по аналогия на сюжета в нашумелия южнокорейски сериал "Скуид гейм" (Squid Game), съобщава гръцката телевизия "Скай". В хитовия сериал на Нетфликс (Netflix), който доби огромна популярност, се разказва за странна игра за оцеляване, поражението в която се наказва със смърт.

Властите в Гърция са засекли група, която организира подобни игри като използва Фейсбук. Единственото условие за участие е заплащането на такса от 25 евро. Срещу тази сума се обещава среща на тайно място в областта на Атина, което ще бъде обявено до определено време.

Сериалът от Южна Корея, който върви от един месец, вече е донесъл приходи в размер на 900 милиона евро за платформата, уточнява гръцкото издание Нюз ин.

Сюжетът е изпълнен със сцени на насилие и вече предизвиква тревога за отражението му върху аудиторията и особено върху детската психика.

Според публикация в британския в. "Дейли мейл" много училища във Великобритания и Белгия вече са изпратили писма до родители да забранят гледането на сериала. Подобни писма са получили и родители в Гърция.