"Всички питат защо министерството на правосъдието (и ФБР) не проучват цялата непочтеност около Мошеничката Хилъри и Демократите", написа Тръмп в Туитър.

Тръмп заяви, че е разочарован от министъра на правосъдието Джеф Сешънс. Президентът каза, че не е решил дали ще уволни Сешънс, ако министърът на правосъдието не започне разследване на Демократическата партия.
"Много хора са разочаровани от министерството на правосъдието, включително и аз", добави президентът.

По-рано сайтът на списание "Политико" публикува откъс от предстоящата книга на бившата и. д. председателка на Националния комитет на Демократическата партия Дона Бразил.
 
Тя твърди, че е открила доказателства, че първичните избори на партията през 2016 г. са били нагласени в полза на Хилари. Според Бразил не са били нарушени никакви закони, но късно снощи Тръмп заяви в Туитър, че според него действията им са били незаконни.

Самият президент и членове на предизборния му щаб са обект на разследване от специалния прокурор Робърт Мълър, припомня АП.

Тръмп освен това обеща в Туитър, че групировката "Ислямска държава" ще плати тежка цена за всякакви нападения срещу САЩ, предаде Франс прес.

Джихадистите поеха отговорността за атаката в Ню Йорк, при която загинаха 8 души. През последните дни американската армия нанесе по-тежки удари срещу групировката, се казва още в туит на Тръмп.