Разпитът този път бе прекъснат от телефон разговор на Нетаняху с президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Това съобщиха местни медии, цитирани от Франс прес, Ройтерс и БТА.

Държавното радио в Израел уточни, че разпитът засяга подаръци, които Нетаняху получил от свои поддръжници, сред които австралийския милиардер Джеймс Пакър.

От края на миналата година Нетаняху е обект на две разследвания: за луксозни подаръци, които той и семейството му получили от бизнесмени, и за опит да договори по-благоприятно медийно отразяване с шефа на национален всекидневник.

В. "Аарец", който цитира полицейски източник, пише, че вчерашният разпит на Нетаняху е свързан със свидетелските показания на съпругата му Сара. Те противоречали на версията, която той изложил в предишни разпити.

Телефонно позвъняване от президента на САЩ Доналд Тръмп обаче прекъсна разпита на израелския премиер.

"Двамата лидери говориха обстойно за опасностите, които представлява ядреното споразумение с Иран и относно необходимостта да работят заедно, за да им се противопоставят", обяви канцеларията на Нетаняху.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър каза, че двамата лидери са обсъждали предизвикателствата пред регионалната сигурност.

Израелският премиер е благодарил на президента Тръмп за неговата силна позиция против антисемитизма, изразена в речта му пред Конгреса миналата седмица.