Продължава напрежението в Близкия изток, въпреки дипломатическите опити да бъде потушено.

И тази нощ ракетният обстрел между Израел и Ивицата Газа не спря. Небето над град Рафа през цялата нощ беше озарявано от изстреляни от израелската армия ракети. Няма данни за жертви и пострадали.

Съветът за сигурност на ООН не успя да приеме обща декларация по въпроса, въпреки съвместното предложение на Франция, Египет и Йордания.

Представителят на Китай в ООН каза, че се е запознал с проектодокумента и заяви, че Китай подкрепя предложението.

Същевременно беше съобщено за над 1400 пострадали палестинци в сблъсъци с израелски полицаи снощи на Западния бряг на река Йордан и в Източен Ерусалим. 

182 души са получили огнестрелни рани, 195 са пострадали от гумени куршуми, 931 - от сълзотворен газ и шумови гранати, 20 души са получили изгаряния, а шестима са пострадали от сблъсък с автомобил.

По-рано палестинската информационна агенция ВАФА, позовавайки се на палестинското министерство на здравеопазването, съобщи за четирима загинали на Западния бряг при сблъсъци с израелската полиция.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че на "Хамас", палестинската военна групировка, контролираща Ивицата Газа, са нанесени "неочаквани удари" и че операциите ще "продължат толкова дълго, колкото е необходимо за възстановяване на спокойствието" на всички израелски граждани.

Нетаняху подчерта, че бомбардировките са "върнали "Хамас" години назад".

Досега в Газа са убити поне 215 души, включително почти 100 жени и деца, според здравното министерство.

В Израел са убити 12 души, включително две деца, съобщават местните здравни власти.