Руският президент Владимир Путин ще се срещне с президентите на Турция Реджеп Тайип Ердоган и на Иран Хасан Рохани в руския черноморски курорт Сочи на 14 февруари, съобщиха от Кремъл, цитирани от РИА Новости.

Президентът Ердоган заяви, че на 14 февруари ще се срещне с Путин в Сочи, съобщи ТАСС, като цитира Анадолската агенция.

Путин заяви миналия месец, че ще свика среща с Ердоган и Рохани, за да обсъдят ситуацията в Сирия. Трите страни казват, че искат политическо уреждане на сирийския конфликт, но Русия и Иран подкрепят сирийския президент Башар Асад, а Турция, заедно със съюзниците си от НАТО, иска той да подаде оставка, отбелязва Ройтерс.

Същевременно Ердоган заяви, че неговото правителство поддържа контакт със сирийския режим на "ниско ниво", чрез шпионска агенция. Турското правителство прекрати връзките си с Дамаск, след кръвопролитията през март 2011 г., с които започна гражданската война в страната. Коментарите на Ердоган за първи път потвърждават тези директни ниски връзки с Дамаск. "Дори ако това е врагът ти, не трябва да късаш връзките си с него, защото може да ти потрябват", допълва още Ердоган.