Руският президент Владимир Путин, който сега е в Сочи в резиденцията си Бочаров Ручей, обяви, че резултата от ваксинацията му е много добър, предаде ТАСС.

Той е преминал тест за антитела срещу коронавирус, който е показал коефициент на положителност (съотношението на оптичната плътност на проба от пациент към праговата стойност) от 15.

"Лекарите казаха, че този резултат е добър", каза Путин и добави, че е издържал теста на 9 май.

Ръководителят на страната направи тест за антитела на 9 май. Той припомни, че 23 март е получил първата доза на ваксина срещу коронавирус, а на 14 април втората инжекция на лекарството. След ваксинацията президентът на Русия подчерта, че според лекарите той е имал добър имунен отговор. Въпреки това руският лидер не разкри името на ваксината, която му инжектираха. По думите му само лекарят му знае за това.

Държавният глава отбеляза още, че ситуацията с разпространението на коронавирус в Русия остава стабилна, но е необходимо да се продължат ваксинациите и тестовете на гражданите за инфекция.

"Имаме 21,5 милиона души, които вече са ваксинирани. Резултатите са много добри в страната ", каза още Путин.

По-рано ръководителят на руското министерство на здравеопазването Михаил Мурашко заяви, че колективният имунитет срещу коронавирусна инфекция COVID-19 може да бъде формиран в Русия до септември.