Руският президент Владимир Путин си взе няколко дни почивка и замина за Сибир, където направи преходи сред природата и лови риба след кратък период на самоизолация като предпазна мярка срещу КОВИД-19, съобщи днес Кремъл, цитиран от Ройтерс.

Вижте снимки >>

Путин каза в средата на септември, че трябва да изкара няколко дни в самоизолация, след като десетки служители от неговото обкръжение се разболяха от КОВИД-19. Президентът трябваше на отмени пътуването си до Таджикистан за среща, посветена на сигурността.

Руският президент култивира имидж на мачо, който се харесва на много руснаци, и по-рано бе сниман да язди кон гол до кръста, сложил слънчеви очила, както и да държи ловджийска пушка и да пилотира изтребител.

Този път излетът му бе по-тривиален.

Снимка: Пресс-служба президента РФ

Кремъл разпространи 20 снимки на Путин, на които е застанал до река и лови риба или пресича буйни ливади и разговаря с министъра на отбраната Сергей Шойгу, който е негов обичаен спътник по време на излетите му.

Снимка: Пресс-служба президента РФ

Шейсет и осем годишният Путин си е поставил и двете дози от ваксината "Спутник V". Според Кремъл президентът е в отлично здраве.

Снимка: Пресс-служба президента РФ