Световноизвестен производител пуска на пазара бира, която съдържаща марихуана вместо алкохол. Бирата се произвежда от калифорнийската компания Lagunitas, която е собственост на Heineken. Напитката ще бъде достъпна в тези части на Калифорния, в които канабисът е законен. Компанията рекламира новата напитка като "ароматна пенлива вода".

Потребителите намират само един недостатък в сравнение с обикновените бири - не могат да я пият в баровете.

В света се наблюдава тенденция за навлизането на марихуаната във все повече отрасли и Lagunitas не е единствената компания, планираща да произвежда бира с марихуана. Една от най-големите компании за бира в света също прави скок в индустрията с марихуана. Molson Coors Canada обяви по-рано тази седмица, че заедно с The Hydropothecary Corporation ще произвеждат напитки, напоени с канабис, пише изданието Business Insider, цитирано от economic.bg. За целта ще бъде структурирана самостоятелна компания с независим съвет на директорите и мениджърски екип.

"Имаме уникалната възможност да участваме в този вълнуващ и бързо развиващ се потребителски сегмент. Въпреки че оставаме един от основните производители на бира, ние сме развълнувани да се впуснем в това ново начинание с доверен партньор, който ще бъде лидер в предлагането на безалкохолни напитки, напоени с канабис", заяви Фредерик Лантметстър, президент и главен изпълнителен директор на Molson Coors Canada.

Канабисът ще бъде легализиран в Канада на 18 октомври, въпреки, че ястията и напитките с канабис няма да бъдат достъпни веднага. Molson Coors очаква до края на 2019 г. напитките с канабис да бъдат законни.