Простреляният в патрулната си кола в събота вечерта в град Палмдейл заместник на шерифа на окръг Лос Анджелис почина от раните си, а в момента се води разследване на убийството и се издирва неизвестният стрелец, за което са задействани всички полицейски ресурси в окръга, предаде Асошиейтед прес.

Трийсет годишният заместник на шерифа, Райън Клинкънбрумер, беше откаран в болница, където почина от раните си, каза вчера на пресконференция шериф Робърт Луна.

Предварителното разследване сочи, че Клинкънбрумер е извършвал патрулиране, когато е бил прострелян около 18:00 ч. местно време в събота, допълни Луна.

Заместникът на шерифа е бил открит в безсъзнание в колата си на пресечката между "Сиера Хайуей" и "Авеню Кю" от човек, когото Луна описа като "добър самарянин", и който е уведомил полицията в Палмдейл.

Клинкънбрумър е бил откаран в медицинския център "Антелоп Вали" в Ланкъстър, където е постъпил с огнестрелна рана и му е оказана медицинска помощ.

"Въпреки усилията на лекарите да спасят живота му, за най-голямо съжаление заместникът на шерифа почина от раните си", отбеляза Луна.