Британският престолонаследник принц Чарлз призова днес Великобритания и Германия да си спомнят за дългогодишните и близки връзки помежду им, затвърдени от помирението между двете страни след двете световни войни, предаде Асошиейтед прес.

Всички снимки вижте тук >>

Принц Чарлз произнесе реч в германския парламент. Синът на кралица Елизабет Втора изтъкна както лични връзки, които той има с Германия, така и близки дипломатически, културни и икономически връзки между двете страни, датиращи от векове и съживени след противопоставянето по време на Първата и Втората световна войни.

Снимка: БТА/АП

Принцът подчерта и любовта на германците към творчеството на Шекспир и английските градини и това, че музика на родения в Германия композитор Фридрих Хендел е свирена по време на британските кралски коронации.

Снимка: БТА/АП

Чарлз описа двете страни като имащи вродена позиция на съюзници и на приятели. Той подчерта, че, въпреки че Великобритания е избрала бъдеще извън ЕС, отношенията между двете страни отново се развиват и те винаги ще си останат приятели, партньори и съюзници.

Снимка: БТА/АП