Силите на реда изведоха облечена като супергероиня британска активистка и самозвана "саботьорка на Брекзита" малко преди днешната пресконференция за приключилия пети кръг от преговорите за излизането на Великобритания от Европейския съюз, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Вижте снимки >>>

Британската артистка, музикантка и противничка на Брекзита Мадлейна Кей седна на първия ред в костюм на "Евро супергърл" и даде импровизирана пресконференция пред журналисти, преди да влязат европейските и британските преговарящи.

Тя беше снимана да държи книга с шеговитото заглавие "Тереза Мейби (което означава "Може би") в Брекзитландия", след което охраната я помоли да напусне и я придружи на излизане от залата.

"Имах пълно право да съм там", написа Кей в Туитър. "Имах пропуск и баджове. Те просто се уплашиха от един забавен костюм", допълни тя и отбеляза, че охраната не е имала "правно основание" да я гони.

По-рано днес Кей, която е от град Шефилд, публикува онлайн своята песен "Не захвърляй всичко", в която призовава хората "просто да спрат Брекзита".