Повдигнати са обвинения на 15 души за насилието в Капитолия, включително на мъжа, който беше сниман в офиса на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси и който беше арестуван днес, съобщи правосъдното министерство, цитирано от Франс прес.

"Можем да обявим привличане под отговорност на 15 души от федералното правосъдие", съобщи Кен Кол от офиса на федералния прокурор на Вашингтон.

Сред обвиняемите е мъж, който държал 11 коктейла "Молотов" в кола близо до Конгреса, друг, който нанесъл юмручни удари на полицай от охраната на Капитолия, за да си пробие път и мъж, който влязъл със заредено огнестрелно оръжие в сградата на Конгреса.

Ричард Барнет, който влязъл в кабинета на председателката на Камарата на представителите, където позирал за снимки и оставил обидно послание, е задържан в Литъл Рок, щата Арканзас и е обвинен в нахлуване с насилие в Конгреса.

Скоро ще има и други арести, обеща Кол. "Имаме стотици прокурори и агенти, които работят без прекъсване от три командни центъра", каза той.