Тялото на британския телевизионен водещ и защитник на здравословния начин на живот д-р Майкъл Мозли е открито на гръцкия остров Сими в източната част на Егейско море, потвърдиха тази сутрин властите на острова, предаде Ройтерс, на която се позова БТА.

Д-р Мозли изчезна преди няколко дни. По-рано полицията съобщи, че тялото на човек, за когото се предполага, че е Мозли, е било открито в района на плажа "Агия Марина" на остров Сими, но предстои да бъде идентифицирано.

Издирването на д-р Мозли

Властите предприеха широкомащабна издирвателно-спасителна операция при остров Сими в източната част на Егейско море и недалеч от Турция.

В търсенето на д-р Мозли участваха полиция, пожарникари, гражданска защита и доброволци заедно с поне едно полицейско куче, дронове и хеликоптер. 

Вестник "Катимерини" писа на 6 юни, че съпругата му е подала сигнал за изчезването му, след като д-р Мозли не се върнал от разходка. 

Полицията разглежда всички възможности, включително Мозли да е претърпял злополука, да е паднал или да е бил ухапан от змия, отбелязва изданието.

Зоната, в която изчезна британският лекар, е "трудна, тъй като е доста скалиста", посочи за "Катимерини" кметът на Сими Лефтерис Папакалодукас.

Снимка: Фейсбук на Майкъл Мозли

Кой беше Майкъл Мозли

Шейсет и седем годишният Мозли е добре познат в Обединеното кралство с диетата си "5:2", която предвижда хората да ограничават приема си на калории през два дни от седмицата и да ядат здравословно през останалите пет, като правят упражнения редовно.

По-късно той представи диетата си "Fast 800" за бързо отслабване, в която спазващите диета ограничават приема си до 800 калории на ден в рамките на най-малко две седмици.

Мозли е познат както заради честите си телевизионни участия, така и заради авторските си статии във вестник "Дейли Мейл". Той също така е създател на редица филми за диетите и упражненията.

Мозли е живял за период от шест седмици с тении в червата си за документалния филм на Би Би Си "Заразени! Да живееш с паразити" (Infested! Living With Parasites).

Мозли и съпругата му Клеър Бейли Мозли, която също е доктор, писател и автор на статии за здравословен живот, са родители на четири деца.

Съпругата му е автор на рецепти за неговите книги, посветени на диетите.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО