Нападателят, взривил бомба в Нешвил навръх Коледа, е загинал при експлозията, съобщиха властите, цитирани от ДПА.

Според тях няма основание да се смята, че в нападението са замесени и други лица. При експлозията бяха ранени трима души, но никой от тях не е в тежко състояние.

Властите на щата Тенеси заявиха, че все още не могат да коментират дали става дума за тероризъм, защото все още изясняват дали нападателят е имал идеологически подбуди.

"Стигнахме до заключението, че лице на име Антъни Уорнър" е отговорен за взрива, заяви Доналд Кохран, прокурор, който ръководи случая. Той уточни, че Уорнър е загинал при експлозията.

63-годишният Уорнър е бил идентифициран чрез ДНК тест. След взрива полицията е получила стотици сигнали от обществеността, които вероятно са помогнали за ускоряване на разследването и определянето на извършителя.

Бомбата, намираща се в паркирана на улицата каравана, избухна в петък преди зазоряване. Преди това от караваната се е чул запис, предупреждаващ за експлозия след 15 минути.

Според властите взривът не е причинил повече жертви благодарение на полицай, който евакуирал намиращите се наблизо.

По-рано ТАСС съобщи, че силите на реда в щата Тенеси са затворили пътя на изток от града, след като открили смятан за подозрителен камион., В района на град Лебанон (щата Тенеси), намиращ се на изток от Нешвил, в паркирания на пътя камион е свирела мелодия, подобна на тази, която е била свирена в караваната преди експлозията.