Проливни дъждове наводниха Дубай. Някои пътища и градски улици бяха заляти, което причини задръствания. Наводнен е мол, но клиентите продължили да пазаруват, дори и в зоната с теча.

Синоптичната служба на ОАЕ е отправила предупреждение за опасност от жълта и червена степен към жителите в крайбрежната зона и районите на Fujairah, Dubai и Sharjah, поради прогнозата за опасни бури с изключително голяма сила.

Предизвикани са и големи задръствания. Ниските места в планинския и източния район са наводнени и националната метеорологична служба предупреди населението да избягва тези райони.

Температурите също са паднали драматично на цялата територия на страната след поройните дъждове. В събота през нощта буря с градушка ударила Ras Al Khaimah и жителите осъмнали с пътища покрити с лед.

Прогнозата за следващите два дни е за продължаващо нестабилно време, дъждове и силни ветрове.

Няма данни за пострадали български граждани при наводнението в Дубай, Обединени арабски емирства. Няма риск за живота и здравето на гражданите, както и необходимост от евакуация, съобщиха от Министерство на външните работи.

Пътната обстановка в града е сложна. В района на летище Дубай (DXB) са налице задръствания поради отводнителна дейност. Към момента обстановката на летището е нормализирана като има минимални закъснения в графика на полетите.

Препоръчваме на пътуващите от летище Дубай да се информират за актуалната обстановка от официалната му интернет страница: http://www.dubaiairports.ae

Също така от българското външно министерство препоръчват пътуващите да се явяват за чекиране по-рано от обичайните 2 часа. Няма данни за отложени полети от и до София.

Генералното консулство на България в Дубай работи и е готово да окаже съдействие на бедстващи български граждани. При необходимост от помощ, сънародниците ни могат да се свържат с генералното на следните телефони: +971 43 442 419, +971 43 442 341.