Подкрепяни от Турция сирийски бунтовници са свалили хеликоптер, за който се смята, че принадлежи на сирийските правителствени сили, в северозападния сирийски град Ан Найраб, провинция Идлиб, съобщи турската телевизия ТРТ Хабер, цитирана от Ройтерс и БТА.

Телевизионният канал не съобщава допълнителни подробности засега.

Турското министерство на отбраната е потвърдило, че хеликоптер е бил свален в района на Ан Найраб при офанзива на подкрепяните от Турция бунтовници. Според министерството сирийските правителствени сили са се изтеглили от Ан Найраб.

Турски представител заяви по-рано, че е възможно сирийските бунтовници да си възвърнат територия, която са загубили в района.

Вижте снимки на свалената машина >>

Вчера сирийски правителствени сили убиха петима турски войници при обстрел в Северозападна Сирия, което провокира ответна реакция от страна на турските военни в района, напомня Ройтерс. Миналия понеделник, 3 февруари, силите на режима в Дамаск убиха осем турски войници, след като откриха огън по тях.

Междувременно Сирийският център за наблюдение на правата на човека съобщи по-рано, че правителствените сили и бойци на съюзни формирования са отвоювали днес, 11 февруари, от джихадистите и бунтовниците последната отсечка от автомагистрала с ключово значение в Северозападна Сирия - отсечката между градовете Хама и Алепо.

Контролът над магистралата М5, която съединява южните региони на страната с големия град Алепо на север и минава през столицата Дамаск, бе поет отново от правителствените сили след неколкоседмична офанзива срещу джихадистите и бунтовническите групи в региона.