Новинарският сайт "Нови ден" съобщи за смъртта на своя репортер Максим Бородин. Не е известна причината, поради която на 13 април той е паднал от терасата на жилището си на петия етаж. Руски медии цитират полицията, че вратата на апартамента била заключена отвътре. Той претърпял сериозни наранявания и изпаднал в кома, а вчера е издъхнал.

Главният редактор на „Нов ден“ Полина Румянцева обаче заяви, че не вярва смъртта на журналиста да е злополука или самоубийство.

"За да се разбере какво се е случило, трябва да получим достъп до апартамента му. С това сега се занимаваме. Ако се появят и най-малки доказателства за престъпление, своевременно ще ви информираме", каза тя.

Според Румянцева няма причини Бородин да се е самоубил.

Максим Бородин беше един от журналистите, който направи разкрития за смъртта на войниците от "PMC Вагнер" в Сирия след въздушен удар на американските сили на 7 февруари тази година. През март младият мъж писал, че в местно село били докарани тела, за които се предполагало, че са на наемници.

Твърди се, че те са били изпратени в Сирия от сенчеста компания, притежавана от Евгений Пригожин, обвинен в САЩ, че е основал "фабрика за тролове", която се е опитала да повлияе на президентските избори през 2016 г., добавя АП, цитирана от БТА.