Днес, на 95-годишна възраст, се помина първородният внук на Цар Фердинанд - Н. Кр.В. Вюртембергският Херцог Фердинанд Ойген Албрехт Мария Йозеф Иван Рилски Филип Аугуст Клеменс Карл Роберт Лудвиг Борис Кирил Франц де Паула, предаде "24 часа".

Херцогът е роден на 3 април 1925 г. Син на Н.Ц.В. Надежда, Княгиня Българска (1899-1958) и Херцог Албрехт Ойген, Херцог Вюртембергски (1895-1954). Детството на Херцога минава в Замъците Линдах и Карлсруе, учи в началното училище в Сен Гален, гимназия в Етал, Мюнхен и Швебиш Гмунд.

По политически причини му е отказано правото да служи във Вермахта и е обявен за "негоден за военна служба" през 1943 г.

След войната постъпва в Университета Фрайбург в Брайсгау специалност "инженер-лесовъд", който завършва през 1951 г. От ранна възраст, по почин на Августейшия си Дядо, започва да се занимава с ботаника и дендрология. Остава неженен и целия си живот посвещава на опазване на горите и лесовъдството! В линията на наследяването на Вюртембергското Херцогство беше шести по ред.

Бог да го прости, по молитвите на Св. Ивана Рилски Чудотворец, чието име носеше Покойният Вюртембергски Херцог.

Очаква се деня и часа на опелото му в родовия на Вюртембергските Херцози замък "Алтсхаузен", край Равенсбург, Горна Швабия.

Очаква се деня и часа на опелото му в родовия на Вюртембергските Херцози замък "Алтсхаузен", край Равенсбург

Снимка: