Написано на ръка писмо беше оставено на брега в село Мати край Атина, където загина най-малката жертва на невижданите пожари - 6-месечният Димитри. Бебето починало от задушаване в ръцете на майка си, докато търсела спасение, тичайки към брега. Самата тя е в болница с тежки изгаряния. По ирония на съдбата, бащата, който е пожарникар, не могъл да спаси детето си, защото в това време изпълнявал дълга си на друго място в района.

"Моя любов, мое бебче. Ти искаше да впечатлиш мама, която гледаше как се усмихваш, и татко, който бе толкова горд с теб. Ние ще сме тук всяко лято, ще играем във водата всички заедно. Сбогом, наша малка рибке", пише в писмото, което беше оставено заедно с бели свещи на брега, съобщиха местните медии.

Междувременно първите жертви на пожарите бяха погребани през почивните дни, но роднините призоваха медиите да не присъстват. Сред погребаните имаше още деца. Някои от тях са от едно семейство - 13-годишно момиче, което скочило от скалите, бягайки от пламъците, 11-годишния му брат, изгорял край семейната кола, в която пък загинал 54-годишният им баща. Само майката оцеляла.

В същото време продължават аутопсиите на обгорени тела, като чрез ДНК анализ се установява, че хора, обявени за изчезнали, също са мъртви. Едни от тях са 9-годишни близначки, открити прегърнати от баба си и дядо си сред 26-те жертви в Мати, чиито тела бяха намерени на метри от спасението.

Със сигурност има още хора, загубили живота си в огнената стихия, защото вчера противопожарната служба в Гърция съобщи, че жертвите в крайбрежните райони източно от Атина са нараснали до 91, а 25 души се водят за изчезнали.