Пет компании в Амстердам, Ротердам и Утрехт са получили писма с бомби през последната седмица. Нито едно от взривните устройства не е избухнало, съобщи NL Times, позовавайки се на полицията.

Писма с бомби са получени в бензиностанция и хотел в Амстердам, при търговец на автомобили и бензиностанция в Ротердам, както и до агенция за недвижими имоти в Утрехт, предаде БНТ.

Всички подозрителни писма били обемисти, върху тях било поставено логото на организацията за събиране на дългове и бил посочен адресът й в Ротердам. На всяка пратка логото и адресът били отпечатани на един стикер, а данните на получателя - на втори.

"Бомбите, поставени в писмата, не са причинили никаква вреда, тъй като експлозивите не са избухнали, но могат да доведат до тежки телесни повреди", се казва в изявлението, цитирано от полицията. Служителите на реда все още не са обявили, че има задържани заподозрени.

Междувременно властите призоваха жителите на Ротердам да бъдат бдителни при получаване на писма от организацията за събиране дългове.

В същото време служителите на реда изключиха всякаква пряка връзка между дружеството и изпратените колети.