Починалите от Ковид-19 в САЩ нараснаха с почти 1300 във вторник, което е най-високият денонощен ръст от май насам, съобщи Ройтерс, на която се позова БТА.

Калифорния, Флорида и Тексас, три от най-многолюдните щати, регистрираха рекордни денонощни стойности на смъртните случаи, като в трите щата заедно са отчетени 584 от общо 1292 починали в страната. Печален рекорд отбелязаха и Арканзас, Монтана и Орегон.

Смъртните случаи в САЩ нарастват и на седмична основа за трета седмица поред.

Увеличеният брой на новозаразените в Аризона, Калифорния, Флорида и Тексас предизвика претоварване на болниците. Разпространяването на инфекцията накара щатите да направят обратен завой в усилията си за отваряне на икономиката.

Досега в САЩ са регистрирани почти 150 хиляди смъртни случая от Ковид-19, показател, по който страната е на първо място в света. Случаите на заразяване нараснаха с над 64 хиляди във вторник и достигнаха до 4,38 милиона.

От 20-те страни с най-голямо разпространение на коронавируса, Съединените щати са на шесто място по смъртни случаи спрямо населението с 4,5 починали на 10 хиляди жители. Пред тях са Великобритания, Испания, Италия, Перу и Чили.