Земетресение с магнитуд от 5,1 по скалата на Рихтер е регистрирано в 10:12 часа на територията на Гърция, съобщиха от Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC). Епицентърът на труса е на 232 км северозападно от Атина и на 79 км югозападно от Лариса, с дълбочина от 10 км под земната кора.

Трусът предизвика паника сред жителите на две префектури в Тесалия - Трикала и Кардица, съобщи агенция АНА-МПА. Много жители са излезли по улиците на населените места.

Засега се съобщава за активизирали се свлачища по второкласни пътища в района. Сеизмологът от Националната обсерватория в Атина Танасис Ганас е заявил, че според него трусът е естествен за областта на Пинд и не буди безпокойство.

Вчера сутринта серия земетресения разтърси Босна. Първият трус е бил в 5,33 часа с магнитут от 4,6 по Рихтер с епицентърът -  на 19 км западно от Гламоч, Босна и Херцеговина. Местните жители разказаха, че си помислили, че "всичко ще рухне". Някои населени останаха без ток. Вторият трус е бил с епицентър на 22 км от Гламоч и магнитуд 3,1 по Рихтер и е регистиран 12 минути по-късно. Третият трус - със сила 3,3 по Рихтер и епицентър на 17 км западно от Гламоч, е разтърсил района в 5,51 часа. Трусът е бил усетен и в хърватския адриатически град Сплит.