Отново арестуваха журналистката, която вдигна антвоенния плакат на живо в студиото на държавния Първи канал на Руската федерация. За това съобщи и самата Марина Овсянникова.

Тя твърди, че рано сутринта в 6.00 часа в дома й пристигнали десет служителии на Следствения комитет на РФ и полиция, като представили разрешение за обиск. В профила си в Телеграм Овсянникова съобщава, че я водят в Следствения комитет, а срещу нея е повдигнато обвинение за фалшива информация. Повод е станал неин протест. "Повече от 350 деца, загинали в Украйна - това фейк ли е?", пита Овсянникова. И отново призовава да спре войната.

Очаква се решението на прокуратурата за предварителната мярка за неотклонение, съобщи адвокатът ѝ Дмитрий Захватов. 

Правозащитникът уточни, че срещу Овсянникова е възбудено наказателно дело за разпространениие на недостоверна информация за действията на руските въоръжени сил, пише сайтът Газета.ру. По думите му полицаите са отказали да дочакат адвоката й и са нахлули в дома й.

Миналия месец тя бе задържана за няколко часа, но след това бе освободена.

На 14 март журналистката нахлу в студиото на новинарската емисия нае Първи канал и по време на жив ефир издигна антивоенен плакат. Тогава тя беше освободена срещу 30 хил. рубли глоба за нарушениие на правиилата на провеждане на публично мероприятие.

После Овсянникова стана кореспондент на Die Welt, но вече не работи в немската медия, след като от украинска страна имаше негативни реакции срещу нея.