Шест от осемте тела на загиналите в авиокатастрофата в Кавала с украинския самолет Ан-12 вече са открити, докато другите две все още са в неизвестност. Това заяви кметът на община Пангео Филипос Анастасиадис, предаде агенция АНА-МПА.

Снимка: AP/БТА

Телата ще бъдат изпратени на съдебния лекар в Комотини. Украинските дипломатически власти в Гърция ще получат телата след приключване на аутопсията.

Снимка: AP/БТА

Няма причина за притеснение около неизвестния характер на материалите, открити около останките на самолета, каза още кметът, цитиран от БТА.

Вижте всички снимки ТУК>>>

Кметът заяви, че белият прах, открит от дронове в района на останките, не е радиоактивен или друг биологичен материал, опасен за общественото здраве. Все още обаче не е ясно какво вещество е въпросният прах.

По-рано на мястото на катастрофата пристигнаха специален екип за ядрено-биологична защита.

Снимка: AP/БТА

Районът е блокиран от полиция. По-рано стана ясно, че двама от пожарникарите, пристигнали първи на мястото на инцидента, вече имат дихателни проблеми и са откарани в болница.

Властите блокираха и не допускат никого да се приближи до останките на самолета. Всички, които работят в момента, са облечени със специални екипи срещу радиация.

Снимка: AP/БТА

Местните жители и гостите на Кавала също бяха предупредени да носят маски и да не се приближават до мястото на инцидента, но препоръката се спазваше само в първите няколко часа от предупреждението.