Водолаз извади от изкуствено езеро в Кипър куфари, които по информация на полицията съдържат разлагащи се останки на 4 жени, смятани за жертви на кипърския военен, който призна, че е убил седем чужденки - пет жени и две момичета, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Водолазът беше облечен в защитено облекло поради високото ниво на токсичност на езерото, част от изоставена шахта на медна мина.

Властите съобщиха, че 35-годишният военен е казал на разследващите, че е сложил телата на някои от жертвите си в куфари и ги е хвърлил в езерото. Така днес бяха извадени останките от четири тела.

Съдът продължи вчера ареста на военния с още осем дни.

Заподозреният бе арестуван миналата седмица, след като в изоставената шахта бе намерено тялото на филипинка, вследствие на което започна широкомащабно разследване. То установи, че повечето убити са азиатки, дошли да работят в Кипър. Смята се, че е убита и дъщерята на една от тях.

Случаят е истински шок за страната, местни хора организираха бдение в памет на жертвите и обвиниха властите, че не са разследвали навреме престъпленията, защото ставало дума за чужденки. Мъж разказа, че е подал сигнал за изчезнали жени, но вместо полицаите да се заемат със случаите, започнали да проверяват него. Опозицията дори поиска оставки.

Засега не са ясни мотивите на офицера да извърши жестоките убийства.