След няколкоседмично издирване кипърските власти днес са открили трети куфар, в който се предполага, че се намират останките на още една жертва на серийния убиец, задържан през април, съобщи кипърското електронно издание "Филелефтерос".

35-годишният капитан от Националната гвардия Никос Метаксас призна за общо седем убийства на жени, с които се бил свързал в сайтове за запознанства. Сред предполагаемите жертви са и две момичета - на 6 и на 8 години, които са дъщери на изчезналите. Той е в ареста от края на април.

 

В края на април и началото на май властите откриха в токсичното Червено езеро близо до медна мина два куфара, съдържащи останките на две от жертвите на убиеца.

В куфара, открит днес, се предполага, че е тялото на 29-годишната Марикар Валдес. Според сайта "Политис", цитиран от "Катимерини", тя е от Филипините.

Смята се, че две от жертвите са от Филипините - майка и дъщеря. Майка и дъщеря от Румъния също са сред предполагаемите жертви на убиеца, както и една жена от Непал. Повечето от чужденките са работели като домашни помощнички на острова и са изчезнали между септември 2016 г. и август 2018 г.

Досега в Червеното езеро бяха открити телата на 36-годишната румънка Ливия Флорентина Буня и на 8-годишната й дъщеря Елена, които според признанията на обвиняемия Метаксас са били убити през септември 2017 г., припомня "Катимерини".