Според Кремъл президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп ще имат възможността да разговарят още три пъти по време на различни международни прояви до края на текущата година.

"Всичко зависи от взаимността", потвърждава пред вестника прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков, цитиран от "Известия".

Той допуска възможността Путин и Тръмп да се срещнат във Франция, където през ноември ще се чества 100-годишнината от края на Първата световна война, в Сингапур, който организира през ноември Източноазиатската среща на върха и в Буенос Айрес, където предстои през ноември-декември среща на върха на Г-20, в която традиционно участват лидерите на Русия и на САЩ.

Путин и Тръмп се срещнаха на 16 юли във финландската столица Хелзинки. Разговорите минаха в духа на сътрудничеството, които разпали критиците на американския президент и поддръжниците на руския. Отвъд океана засипаха Тръмп с критики за коленопреклонно поведение, а в същото време Кремъл приемаше поздрави за успешни резултати в дипломатическия маньовър.