Петима протестиращи и трима служители на реда бяха ранени по време на масови протести в северния ливански град Триполи, съобщиха ДПА и ТАСС, позовавайки се на китайската агенция Синхуа. Според агенцията демонстрантите са се събрали около сградата на градския съвет с искане за отмяна на карантинните мерки, въведени заради пандемията от коронавируса, върху който много от протестиращите хвърлят вината за влошаването на благосъстоянието им и на общата икономическа ситуация в страната.

Протестиращите започнали да замерят полицаите и правителствената сграда с камъни и да разбиват паркирани на главния площад на града автомобили. В отговор служителите на реда използваха сълзотворен газ и палки за разпръсване на тълпата. Десетки демонстранти бяха задържани от полицията. В района на безредиците бяха видени да се разполагат сили на армията, изпратени, за да овладеят ситуацията, посочва ДПА.

На 21 януари Висшият съвет за отбрана на Ливан удължи въведеното седмица по-рано извънредно здравно положение в страната до 8 февруари.

Към днешна дата в Ливан са регистрирани 282 249 заразени с КОВИД-19 и 2374 починали от заразата, отбелязва ТАСС.