35-годишният командос от елитния Екип 6 на "тюлените" е представен в интервюто като Стрелеца. Името му не се споменава, за да не бъде застрашен той и семейството му.

След 16 години служба във военноморските сили, където постъпил на 19 годишна възраст след любовно разочарование, днес командосът няма нито пенсия, нито здравна осигуровка, защото няма необходимите 20 години служба във въоръжените сили, за да получи социална защита. Сега работи като консултант на хонорар. "

Тюленът" разказва, че всичко се развило много бързо, когато влязъл първи в стаята на Осама бин Ладен, на третия етаж на къщата в пакистанския град Аботабад. Водачът на Ал Кайда не виждал нищо в тъмнината, докато командосът бил с очила за нощно виждане. "Бин Ладен беше там, стоеше прав, с ръце на раменете на една жена. Буташе я напред, не точно към мен, но към коридора. Тя беше най-младата му жена, Амал", разказва бившият вече "тюлен". Той изстрелял два куршума и после още един в главата на най-издирвания човек в света. 

"Тюленът" добавя, че бил изненадан от високия ръст на Бин Ладен, посочва АФП. "Спомням си, че го наблюдавах как издъхва и си помислих: това ли е най-доброто нещо, което съм свършил, или е най-лошото?" След това видял най-малкия син на Бин Ладен, на 2 или 3 години, който стоял до леглото. "Не исках да го нараня, защото не съм варварин. Отекваха викове, детето плачеше, беше в шок. Вдигнах го и го сложих до майка му. Напръсках лицето му с вода", разказва пред сп. "Ескуайър" анонимният командос, убил Осама бин Ладен.

Операцията по ликвидирането на лидера на Ал Кайда предизвика гнева на пакистанските власти, които не са били уведомени за нея. Американските власти пък съобщиха, че Бин Ладен е бил погребан според ислямските ритуали в северната част на Арабско море, където тялото му било спуснато от палубата на американски самолетоносач.