Това предаде телевизия "Ал Джазира", цитирана от Ройтерс и Франс прес, на които се позова БТА. Терорист номер 1 заклеймява желанието на Белия дом да екзекутира "героя" Халид Шейх Мохамед и неговите съучастници. "Деня, в който Америка вземе това решение, тя всъщност ще вземе решение да екзекутира всеки американец, който попадне в ръцете ни", казва Бин Ладен.

"Справедливо е отношението да е едно и също, това е война", казва Бин Ладен, цитиран и от БТА. Той заявява, че американският президент Барак Обама върви по стъпките на предшественика си Джордж Буш, включително като ескалира войната в Афганистан и подкрепя Израел.
"Политиците от Белия дом продължават да ни репресират, особено като оказват помощ на израелците и окупират земята ни в Палестина. Те смятаха, че зад океана Америка е защитена от гнева на подтиснатите, докато дойде силната реакция на 11 септември", каза Осама бин Ладен.

Вашингтон не е коментирал аудиозаписа. Висши американски служители може да препоръчат Халид Шейх Мохамед, държан в Гуантанамо, да бъде съден от военен трибунал. Мохамед пое отговорност за атаките от 11 септември, както и за атентати в Индонезия, Кения и на други места. Ако бъде признат за виновен за убийство, и съучастие в тероризъм, той може да получи смъртна присъда.