Десет човека бяха ранени днес при нови взривове в склад за боеприпаси край руския град Ачинск, в Красноярския край, предаде ТАСС, като се позова на властите.

Министерството на отбраната съобщи, че експлозиите са били причинени от мълния, която ударила снаряд по време на дейности по разминиране.

Пострадали са 10 души - на шест от тях е била оказана амбулаторна медицинска помощ, а четирима са настанени в болница, съобщиха медицински източници.

След взривовете в склада е избухнал пожар.

В Туитър беше публикуван видеозапис, показващ огромно огнено кълбо, което се издига, както се твърди, над дърветата при обекта, разположен близо до Ачинск.

Представител на силовите структури каза, че взривовете са били причинени от мълния.

По-рано тази седмица в склада имаше експлозии, при които загина един човек, а 13 бяха ранени. 

Вчера двама души загинаха, четирима други получиха наранявания с различна тежест в резултат на експлозия на течно-горивен ракетен двигател на тренировъчна площадка в района на Архангелск. 

"В резултат на произшествието шестима представители на Министерството на отбраната и предприятието-разработчик получиха наранявания с различна тежест. От получените рани загинаха двама специалисти. Всички пострадали незабавно са откарани в медицинско заведение, където са получили необходимата специализирана помощ", уточниха от ведомството.

Причината за произшествието е експлозията на течно-горивен двигател, отбеляза пресслужбата на Министерството на отбраната на Руската федерация. "На площадката за изпитване на руското Министерство на отбраната в Архангелск, при изпитване на система за течно задвижване, е възникнала експлозия и продуктът се е запалил", се казва в изявлението.