Две експлозии разтърсиха днес Йерусалим. Ранените според различни източници са около 20 души, съобщават Франс прес и "Джерузалем пост".

Първата експлозия е станала близо до Централната автогара в града, а втората е станала на входа на квартала "Рамот", добавя БТА.

Двама от ранените са в критично състояние, а други двама са сериозно пострадали. Вече има данни, че единият от тях - студент на Йешива, е починал.

Според полицията се предполага, че става дума за палестински атаки. Според очевидци в района на централната автогара е имало изоставена раница, поставена близо до автобус. Тя се е взривила и на автобуса са били нанесени големи щети. 

Според други източници при една от експлозиите се е взривило минирано колело.

Двата взрива са станали в рамките на няколко минути и на близко разстояние една от друга.

В последно време напрежението между израелците и палестинците е високо, след месеци на израелски операции в окупирания Западен бряг, породени от смъртоносни атаки срещу израелци, в които бяха убити 19 души, отбелязва Асошиейтед прес.

Над 130 палестинци бяха убити в боеве между израелците и палестинците на Западния бряг и в Източен Йерусалим тази година. Така 2022 г. се превърна в най-смъртоносната в конфликта от 2006 г. насам. Израелската армия каза, че повечето от убитите палестинци са били палестински бойци.