След разговорите във френския курорт Довил с президента на Франция Никола Саркози и германския канцлер Ангела Меркел руският държавен глава каза, че Русия "прави оценка на идеята", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Медведев обаче предупреди, че идеята за изграждане на противоракетна отбрана все още тревожи Русия.
"Решение по този въпрос ще бъде взето през следващия месец на срещата на върха на НАТО в Лисабон, в която ще участва и президентът на Русия, каза самият Медведев, цитиран от АП.

ИТАР-ТАСС посочва, че след тристранната среща нейният домакин Саркози е заявил, че Франция и Русия са силно зависими една от друга в икономическата област и че се сблъскват с еднакви заплахи в сферата на сигурността. По думите на френския президент срещата е показала единство на възгледите и стремеж проблемите да се решават чрез компромиси.

На пресконференцията Ангела Меркел изрази надежда, че в близко бъдеще ще бъде подписано ново споразумение за сътрудничество между ЕС и Русия. Канцлерът на Германия отбеляза, че на предстоящата среща на върха на Г-20 в Южна Корея трябва да продължат усилията за изграждането на единна финансова архитектура. Меркел добави, че не трябва да отслабват усилията за стабилизиране на световната икономика.

Медведев изрази мнение, че срещите в този тристранен формат трябва да станат редовни. По думите му тези форуми са много полезни.

В заключителния документ на тристранната среща се посочва, че Германия, Русия и Франция очакват на срещата на върха Русия-ЕС през декември да има положително развитие на въпроса за въвеждането на безвизов режим между Русия и съюза. Лидерите на трите държави се обявяват за задълбочаване на стратегическото партньорство между Русия и ЕС, както и в подкрепа на сътрудничеството по гарантирането на сигурността в евроатлантическото и евроазиатското пространство.

Трите страни призовават Иран да изпълни разпорежданията на Съвета за сигурност на ООН и на управителния съвет на МААЕ. Те потвърждават, че вратата за диалог остава отворена с цел да бъде намерено чрез преговори решение на въпроса за иранските ядрени програми, се казва още в заключителния документ. В него се изказва подкрепа за преките преговори между палестинци и Израел и призив към двете страни да приключат тези преговори успешно и в планираните срокове.