Петима монаси са ранени при нападение, извършено от двама неизвестни срещу църква във Виена, съобщи австрийската полиция, цитирана от ТАСС и Асошиейтед прес.

Снимка: АР/БТА

По-рано австрийски медии съобщиха за по-голям брой пострадали - между 8 и 15 души, но по-късно полицията уточни, че петимата пострадали са монаси, един от тях е тежко ранен.

Снимка: АР/БТА

Нападението е било извършено около 13,30 часа в църква в манастирски комплекс в район Флоридсдорф. Чути са изстрели. Поне единият от нападателите е искал от монасите пари и ценни предмети. Близо три часа по-късно полицията е намерила монасите завързани.

Снимка: АР/БТА

Престъпниците се издирват. В Туитър полицията съобщи, че мотивите им все още не са ясни, но не става дума за терористично нападение.

Не се се изключва в случая да са замесени и други извършители. В издирването на нападателите са включени антитерористични подразделения на EKO Cobra и WEGA, съобщи РИА Новости.

Снимка: АР/БТА

По-рано австрийската полиция получи телефонно съобщение за бомбена заплаха в катедралата "Свети Стефан" във Виена. След като храмът беше евакуиран и претърсен, не бе открито взривно устройство, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на силите на реда в Туитър.

Преди седмица в австрийската столица бе убит мафиотски бос от Черна гора при стрелба край ресторант "Фигълмюлер".