Мъж намушка с нож двама души в шотландския град Глазгоу, след което беше убит от полицията. При нападението тежко е ранен един полицай, предаде Ройтерс, като се позова на британски медии.


Според правителствен източник, цитиран от Би Би Си, има загинали, сред които нападателят, но информацията не се потвърждава от полицията. Очевидец разказа, че мястото било "пълно с кръв".

Пострадалият полицай е в "критично, но стабилно състояние", каза помощник-началникът на шотландската полиция Стив Джонсън.

Снимка: БТА/AP

По думите му органите на реда продължават да се занимават с инцидента на улица "Уест Джордж" и призовават хората да избягват района.

Очевидец каза, че видял как четирима човека били откарани с линейки.

Снимка: БТА/AP

"Видях мъж от африкански произход да лежи на земята без обувки на краката", заяви Крейг Мълрой, който станал свидетел на инцидента от близка офис сграда.

По думите му мъжът бил един от четиримата, откарани с дошлите на място линейки.

Снимка: БТА/AP

Множество хора също така са били видени да напускат хотела, в който е извършено нападението, като са били с вдигнати ръце, докато въоръжена полиция е влизала.

Засега няма информация за самоличността на нападателя и мотивите му.

Снимка: БТА/AP

Журналистът Фрейзър Найт уточни, че на място има "около 20 полицейски автомобила, въоръжени полицаи, полицейски кучета и полицейски щитове за борба с безредиците".