Френската антитерористична прокуратура е започната разследване на смъртоносното нападение с нож в Рамбуйе, предаде Ройтерс.

Според свидетели нападателят е извикал Аллах Акбар по време на нападението, предаде Франс прес.

По-рано бе съобщено, че нападателят е тунизиец.

В атаката загина административна служителка на местния полицейски участък, а нападателят бе прострелян фатално. На мястото на трагедията пристигна премиерът на Франция Жан Кастекс.

По-рано днес Валери Пекрес, ръководителката на парижкия район, в който се намира Рамбуйе, каза, че не се изключват терористични мотиви за атаката.

Във връзка с атаката френският президент Еманюел Макрон написа в Туитър: "Няма да отстъпим нищо в борбата, подета срещу ислямисткия тероризъм", предаде Франс прес.

"Тази жена беше полицайка. Стефани беше убита в своя комисариат в Рамбуйе, на тези вече понесли удара на насилието земи на Ивлин", добави Макрон, припомняйки по този начин и убийството на учителя Еманюел Пати миналата година и на двойка полицаи през юни 2016 г. в департамента Ивлин в парижкия район.

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен поиска днес затягане на мерките за сигурност около полицейските участъци и жандармериите във Франция, предаде Франс прес.