Южнокорейската полиция потвърди, че е намерено тялото на изчезналия кмет на Сеул Пак Уон-сун, за когото бе съобщено, че е изчезнал, предаде Асошиейтед прес и БТА.

Тялото е било открито в хълмист район в северната част на южнокорейската столица повече от седем часа, след като започна издирването на кмета.


"Предполага се, че той се е самоубил", каза представител на полицията, но отбеляза, че точната причина за смъртта предстои да бъде установена, съобщава ТАСС.

По-рано днес бе обявено, че дъщерята на кмета е подала сигнал в полицията, че той е изчезнал. Тя казала, че й е оставил писмо, което приличало на завещание.

Според медийни информации една от секретарките на кмета е подала тази седмица оплакване в полицията, обвинявайки го в сексуален тормоз.

По-рано служителите на реда проследиха движението на Пак по засечен сигнал от неговия мобилен телефон. В издирването са били включени дронове и кучета.

От кметството съобщиха, че Пак не е идвал на работа днес.

64-годишният Уон-сун управлява Сеул от 2011 година, като преди година спечели третия си пореден мандат. Той е адвокат по човешките права и член на Демократическата партия "Заедно" на президента Мун Дже-ин.