Първоначално, според телевизиите "Ал Арабия" летище в района на Брега, където има петролен терминал, е било завладяно от силите на Кадафи, съобщи БТА, като се позова на Ройтерс. Градът е с население около 14 000 души.
"Ал Джазира" обаче предаде, че самолети са бомбардирали град Аджабия в същия район, където бунтовниците контролират военна база и оръжеен склад.

От петролната компания "Сирт", която работи в Брега, обявиха, че проправителствените сили са прогонили бунтовниците от петролните инсталации югозападно от Аджабия.

По-късно обаче Би Би Си предаде, че противниците на режима на Кадафи са успели да си върнат контрола върху Брега.

Вчера военни подразделения, лоялни на Муамар Кадафи, направиха неуспешен опит да превземат град Зауия, който е под контрола на опозицията срещу режима в Триполи. Зауия е разположен на около 50 километра западно от либийската столица.

Водачите на опозицията, която владее повечето източни градове, пък се събраха в Бенгази - средище на бунта на 1000 км източно от Триполи, за да обсъдят следващите си действия, след като обявиха съставянето на военен съвет.

Същевременно камион-цистерна е експлодирал в центъра на Триполи близо до резиденцията на либийския лидер Муамар Кадафи, без да причини жертви, съобщи "Фокус", като се позова на АФП.  Стотици поддръжници на либийския лидер са се събрали около камиона и скандират лозунги в подкрепа към „водача на либийската революция”. Полицаи, военни и въоръжени цивилни граждани са разположени около събралите се демонстранти.

Последна актуализация в 14.24 ч.