Напълно е възстановено електроснабдяването на московското летище "Домодедово" тази нощ, предаде БТА. Вчера на най-голямото от трите московски летища бяха отменени около 200 полета, след като леден дъжд заледи електрическите кабели и те се скъсаха.

Ситуацията по летищата все още не се е нормализирала и има стотици забавени или отменени полети. Пътниците вече са изнервени и се стига до инциденти. Някои от пътниците заплашват служителите на летището. Тази нощ е имало сбиване на московското летище Шереметиево. Пътниците настояват за среща с ръководството на летището и на „Аерофлот”. 

Пред кафенетата в Шереметиево има огромни опашки. Налага се за чаша кафе да се чака по повече от 4 часа. Пътниците, които преминават транзит през Москва, остават блокирани в чакалните. Те не могат да бъдат настанени в хотели или да получат транзитни визи, за да се разходят из града.

На летище Домодедово напрежението също се покачва. Протестиращи пътници преминаха през загражденията и достигнаха до паспортния контрол.  По информация на "Российская газета", цитирана от "Фокус", било е взето решене летището да работи само за заминаващи полети, за да бъдат изпратени хилядите пътници струпали се там пред уикенда

От руската служба за гражданска авиация Росавиация очакват до утре ситуацията да се нормализира. Междувременно руският министър на транспорта Игор Левитин свика извънредно заседание заради хаоса по летищата.   
Вчера заради лошите метеорологични условия е бил отложен полет от Москва за Бургас. На бургаското летище чакат 120 души, които трябва да отпътуват със самолет за Москва.

Междувременно трите големи летища на Ню Йорк - "Кенеди", "Нюарк Либерти" и "Ла Гуардия" бяха отворени след 24-часово прекъсване, но първо само за излитащи самолети, предаде Ройтерс.

Миналата седмица в Европа тежката зима скова въздушния трафик и бяха отменени стотици полети. Заради мъгла пък проблеми имаше и на летищата в София и Пловдив.

Текстът е актуализиран в 8 часа на 28 декември