Мощен взрив избухна в склад до английския град Бристол. Най-малко един човек е загинал, а няколко души се водят безследно изчезнали след експлозията, съобщават световните агенции.

Пожарната и спасителна служба на Евън съобщи, че има много жертви и ранени. Търсят с хеликоптер изчезнали хора. Преди това пожарната служба заяви в Туитър, че е реагирала на инцидент, след като е била повикана заради голяма експлозия в Ейвънмут, Югозападна Англия.

Инцидентът е станал в 11:22 местно време (13:22 българско време). Причината за взрива е авария в станция за пречистване на отпадни води. Избухнал е резервоар за химикали в пречиствателната станция, която се намира в индустриалната зона на Бристол.

Вижте снимки >>

Очевидци разказват, че са чули силен взрив, който е разтърсил сградите в района. На място има поне 10 линейки, пожарни коли и спасителни екипи.

На място лекари и пожарникари продължават да работят. Засега не е ясен точният брой на загиналите и пострадалите при инцидента

По информация на посолството на Република България в Лондон няма данни за пострадали българи при аварията. Мисията ни е в контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост.

Българските граждани могат да се свържат с посолството ни във Великобритания на телефони: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400​. Дежурни телефони в извънработно време: + 44 20 7 5813144; + 44 20 7 5849400. Или на е-mail: ambass.office@bulgarianembassy.org.uk и ambass.office@bgembassy.plus.com.