Няколко души бяха ранени, един от тях тежко, при серия от нощни сбивания през уикенда в мигрантски лагер в северната част на Париж, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 17 са били задържани.

Полицията се е намесила след бой с ножове в мигрантски лагер през нощта на петък срещу събота. Арестувани са трима души, включително основният извършител.

Два часа по-късно са последвали сблъсъци между петдесетина души, сред тях афганистанци и еритрейци. Силите на реда са се намесили отново, използвайки сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, използвани от френските сили на реда, когато са обградени. Пострадали са 27 души.

На следващата нощ отново е имало сблъсъци между афганистанци и еритрейци. Имало е и хвърлени по полицията камъни. Органите на реда са използвали гумени куршуми и са арестували осем души.

При нов сблъсък по-късно са били ранени двама души, един от тях тежко.

Последният бой е бил в неделя.

"Вече сме имали подобни случаи, но никога с такъв мащаб. Колкото повече се влошават условията, толкова повече избухват сблъсъци", заяви Пиер Анри, главен директор на асоциацията "Франс тер д'азил" (Франция - земя на убежище).

Над 300 души бяха евакуирани в четвъртък от този лагер, в който хигиенните условия са на особено ниско равнище. Той се намира под магистрала и недалеч от известно наркоманско сборище.

Стотици други мигранти обаче останаха в лагера, където палатките са разположени направо на асфалта. Смята се, че в лагери във френската столица живеят между 900 и 1800 мигранти.