Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин проведоха днес телефонен разговор, по време на който обсъдиха руската ваксина срещу коронавируса, конфликта в Украйна и случаят "Навални", предаде ДПА, като се позова на изявление на Кремъл.

Двустранните отношения между Германия и Русия са обтегнати заради твърденията, че руски представители може да са свързани с отравянето на Навални през август, както и заради убийството на етнически чеченец миналата година в централен Берлин, а също и заради хакерската атака срещу германския парламент преди пет години.

Относно Украйна двамата лидери са отбелязали със задоволство, че като цяло прекратяването на огъня там се спазва, се казва в изявлението на Кремъл, допълва БТА.

Германия и Русия имат намерение да координират борбата срещу разпространението на новия коронавирус, се посочва още в изявлението на Кремъл.

Двамата лидери са се договорили за бъдещи контакти между министрите на здравеопазването, по-специално по въпросите за ваксините, се допълва в текста.