Голяма част от обществеността в Сърбия, но и в света, включително френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел, изразиха загриженост за здравословното състояние на сръбския президент Александър Вучич, който прекара два дни на системи във Военномедицинската академия заради проблеми със сърцето, заяви съветничката на президента Сузана Василевич, цитирана от в. "Политика".

Тя каза, че на Вучич му е било толкова лошо, че сам е поискал да отиде в болница, въпреки че е човек, който "не признава никакви симптоми на болест". "Целият му екип сме преживели много негови температури", казва Василевич. Тя изрази надежда, че президентът не е видял ужасните реакции и грозни коментари в социалните мрежи по повод болестта му.

С коментарите си за здравословното състояние на президента Вучич част от опозицията още веднъж показа, че е "най-гръмогласна, когато изтъква омразата си към политическите противници и призовава за саморазправа с тези, които не мислят като тях", заяви вицепремиерът Зорана Михайлович, цитирана от в. "Данас". "Призиви за атентат, за подпалване на дома на президента и "боливийски сценарий", текстове "умря другарят Вучич" - всичко това можахме да видим в коментарите на част от опозицията в социалните мрежи", каза Михайлович, като добави, че не това е Сърбия, която гражданите искат да видят.

Опозицията крие загубата на избиратели с бойкот на изборите, казва в интервю за в. "Вечерне новости" Ищван Пастор, лидер на Съюза на унгарците във Войводина, който е част от управляващата коалиция. "За да замажат своята немощ и загубата на подкрепа от избирателите, използват известните твърдения за орязване на демокрацията и свободата на медиите. Виждали сме това милион пъти, не само у нас", каза Пастор. Той изрази задоволство, че напролет ще има редовни, а не предсрочни избори, което показва стабилността на сръбското общество. Пастор каза, че Съюзът на унгарците във Войводина ще участва самостоятелно в изборите.