Трима души са убити днес, а шестима - ранени, при нападение с нож в частна детска градина в централен Китай, съобщи Франс прес като се позова на полицията. Не се уточнява нищо за жертвите.

"Злосторник с маска и шапка, въоръжен, е нахлул в детското заведение в провинция Цзянси", се казва в съобщението. Полицията уточнява, че 48-годишният заподозрян е избягал и в момента го издирват.

Във видеозапис от сцената, споделен от държавния Beijing Daily, може да се види как полицай носи малко дете на ръце към линейка.

Престъпления, свързани с насилие, са рядкост в Китай, отчасти заради строгия контрол върху оръжията и засилените мерки за сигурност, но през последните години имаше няколко нападения с нож и с брадва, включително в училища, отбелязва Ройтерс.

В началото на миналия месец четирима души в известна болница в Шанхай бяха ранени от нападател с нож, което беше втори такъв инцидент, след като в началото на юни беше отменено блокирането на финансовия център заради пандемията.

През април две деца бяха убити, а други 16 бяха ранени при нападение с нож в детска градина в Южен Китай.

Шестима души бяха убити, а други 14 бяха ранени през юни 2021 г., когато мъж намушка минувачи на пешеходна търговска улица в Анцин.