Германската полиция прикани всеки, който е имал конфликт с неотдавна починалият Бернхард Грауман, да прояви бдителност, след като лекар беше убит, а майка и дъщеря бяха ранени от бомби, които изглежда са били заложени от него преди да почине, предаде Асошиейтед прес и БТА.

Говорителят на полицията във Вестпфалц Кристиан Ерфорт каза, че полицията е получила над 60 обаждания на открита в понеделник гореща линия, главно от хора, които се тревожат от контактите си с градинаря Бернхард Грауман, който бе намерен мъртъв в леглото си в югозападния град Мелинген в петък.

Смята се, че Грауман е заложил бомба пред офиса на 64-годишен лекар в близкия град Енкенбах-Алзенборн, която избухна в петък сутринта, убивайки лекаря. В неделя 37-годишна жена и 4-годишната й дъщеря бяха ранени, след като жената сложила в печката си цепеница, в която били поставени експлозиви.

Петдесет и девет годишният Грауман е бил в конфликт както с лекаря, така и със семейството на жената и се смята, че е поставил бомбите преди смъртта си.

При обиск на дома на Грауман полицията намерила барут и други вещества и предмети, които биха могли да се ползват за изработване на взривни устройства.

Според медии Грауман се е самоубил, но полицейският говорител каза, че резултатите от аутопсията ще излязат най-рано следващата седмица.